Seksualisering av unge jenter

Overalt hvor enn vi snur oss vil vi se noe som er seksuelt enten det er på skolen, tbanen, facebook. instagram, snapchat, tinder , gata, cafeer, aviser samtidig som vi ser det hører vi om det like mye både på tv, radio og blandt folk..

hvor ofte hører man ikke setningen SEX SELGER ? 

ofte ikke sant? også via blogg.no hvor mange av bloggerne har ikke hatt overskrifter som : nye silikon pupper eller som Ninja som skulle være med i en sex film. 

Dette førte samtidig til masse oppmerksomhet å en plass på topplisten. 

Hvordan føler egentlig jenter seg i 2015? hvem er det som står opp å gleder seg til å gå på skolen , ser seg i speilet og faktisk liker seg selv? Hvor mange jomfruer finnes det egentlig i vår generasjon ? og er den seksuelle lavalderen 16 år? 

Vi dømmer saudia arabia for overgrep men yngre jenter ( noe som er skammelig at skjer ) men hva med vestlige land? er vi noe bedre ? Jeg mener nei, jeg ser mødre matcher med døtrene sine de er bitte små bikinier med seksuelle mønstre flere barne tshorter har skrifter som : future pornstar eller stripper. I vestlige land har vi mangfold med pedofile som selvfølgelig ser dette. I tillegg er unge utsatt i sosiale medier, flere unge jenter er usikre på seg selv og føler seg mindre verdt de gjør omtrent alt for å bli lagt merke til som og sende et nakenbildet til en gutt de er forelsket i dette bildet vil mest sannsynlig bli raskt spredt på Internett. 

Se selv på miley cirus som var et tenåringsidol og nå et overdrevent sex sympol disse eksemplene er det tusen av. 
Så en dokumentar igår fra tv2 bliss som heter sexy for tidlig , vil anbefale alle og se den.. Guttene spiller også stor rolle her og mødre som har sønner må oppdra guttene så de vet hva som er riktig og galt. 

Jenter er mer sårbare det er ingen hemmelighet men håper at alle kan se seg selv i speilet en dag og elske seg selv både på utsiden men også for den personen man er. 

helt enkelt sagt Barn skal ikke være sexy! 

 under er noen liker man kan lese om seksualiseringen 

 

http://www.klikk.no/mote/stil/article1521042.ece

http://www.vg.no/forbruker/helse/helse-og-medisin/seksualisering-skader-unge-jenter/a/155547/

 

 

15 kommentarer

Jerena

27.02.2015 kl.19:16

Var det denne dokumentaren du så på https://www.youtube.com/watch?v=XMyBUIEY-yo

Jeg får selv ikke sett på den ettersom jeg befinner meg utenfor Norge nå...

idabrandt

27.02.2015 kl.23:55

Jerena: nei ikke den hadde søkt sexy for ung tv 2 bliss :) har ingen link men tok den opp på tv :) kan se om jeg finner den :)

Jerena

28.02.2015 kl.13:40

Det går bra, jeg fikk sett den igår :-) TV2 sumo tilbyr første måned gratis, så da registrerte jeg meg til å prøve en måned gratis ! Ellers takk :-D

idabrandt

01.03.2015 kl.12:28

Jerena: så bra du fikk sett den :) hva syns du om dokumentaren?

Jerena

01.03.2015 kl.19:00

Den var faktisk veldig spennende! :-D Likte den, og lærte en del

idabrandt

02.03.2015 kl.10:14

Jerena: så bra lurt og være bevist på det :) vi alle kan forsvinne litt fra virkeligheten iblant , ha en fin dag:)

Ingeborg

06.03.2015 kl.22:37

Uff, fryktelig leit at det er blitt slik.

Blir lei meg. Hvis jeg får en datter, så vil jeg ikke at barna mine skal føle det presset der.

Når jeg var liten, så var det ikke slik, ble jålete når jeg var 13 år. Det er sent nå lissom, nå blir barna jålete og tenker på hvordan de kler seg og ser ut når de er fire fem år lissom.

Helt sykt, og veldig urovekkende. Men ikke noe rart i det siden de vokser opp ved å se alt det som er å se rundt oss for tiden, "perfekte" mennesker som ikke er naturlig.

Vi lekte også med barbie dukker, men kan aldri huske å tenke at jeg hadde barbie som forbilde, nå ser man jo barbie i live over alt.

Men jeg er ekstremt opptatt av hvordan jeg ser ut nå, for blir påvirket av slike ting nå. Så da kan man vel bare tenke seg at barn har det samme bildet som oss av hvordan jenter skal se ut.

Glad jeg slapp det når jeg var liten hvertfall.

Men det blir vel bare værre i fremtiden :(

idabrandt

13.03.2015 kl.09:42

Ingeborg: Jeg har verdt borte fra bloggen og derfor ikke svart=) Jeg tror at barbie påvirker oss på et vis, men kanskje ikke der og da, vi er barn og oppvokst i Norge med fin natur og masse aktiviteter utenom barbiedukker og disney filmer, jeg var guttejente som liten, men ble veldig opptatt av utseende i en senere alder rundt 13 år, jeg ble opptatt av sminke å faktisk ordet sexy ble brukt flere ganger , vi brukte g streng og så ut som mini strippere i en periode der :P jeg tror det ligger noe i underbevistheten som påvirker det. Heldigvis er jeg voksen og lærte at sexy finnes i mange sammenhenger =)Håper at flere foreldre er beviste å passer på så barn ikke blir voksne for tidlig.

Anonym

16.03.2015 kl.17:41

Hei, ammer du eller gir du flaske? Evt begge deler kanskje? Hva gjør du hvis du er ute med babyen og han skriker etter mat? Hvilke synspunkter har du ang amming og offentlig amming? Føler norge er et land hvor amming blir sett på som et must.

Kunne du evt skrevet et innlegg om dette, hvis du ike føler det er for privat.

Hilsen usikker førstegangsmamma :-p

idabrandt

16.03.2015 kl.22:22

Anonym: hei verdt borte fra bloggen men dette med amming er et viktig tema , jeg ammer fremdeles og kan skrive et innlegg til imorgen :) så hyggelig at du er førstegangs mamma , gled deg!<3

idabrandt

16.03.2015 kl.22:54

Anonym: skrev mine erfaringer med dette men du må finne dine egne :) amming er veldig sunt både for deg å barnet ditt jeg er helt for amming , men ikke alle kan eller vil dette og da må de få gjøre som de vil igjen :) ingen vet bedre en deg selv

Anonym

17.03.2015 kl.09:51

Takk for innlegg (amming) datteren min er bare 2 uker, føler det er enklest og best og amme, men stressa litt med og amme offentlig :-p ikke helt komfortabel md det, mn det kommer vel :-)

idabrandt

17.03.2015 kl.09:58

Anonym: Det skjønner jeg veldig godt=) er stressende men du finner metoder som gjør det enklere ha med en flaske ut så dersom hun blir sulten på upassende steder kan du gi flaske =) jeg kan anbefale en flaske som heter como tomo den er som en pupp helt SUPER=) ammingen satt hos meg etter 2 mnd tok faktisk tid nå kan jeg stå i en kø å amme uten at folk ser det;) man blir mester. Gratulerer som nybakt mor

Anonym

17.03.2015 kl.19:50

Ja har tenkt på flaske, men da er det jo det stresse med og finne et sted og ha tid til å varme den opp, her hsr vi ike mange minuttene hvis hun først er sulten, hun gir klar beskjed! Hehe. Men så godt å høre at man blir proff etter hvert og at det tar litt tid :-) føler alle har så bra "teknikk" til å bsre sette ungen på puppen uten at noen får det med seg, men jeg føler jeg knoter noe fælt :-p meen har jo bare holdt på i 2 uker så det går seg nok til ja :-) hadde også et helvete med såre nippels :-p holdt på og gi meg, men nå er alt bedre :-D så da er det bare å få inn teknikken så jeg kan amme når det trengs uten å føle meg ukomfortabel 😂 bra det er sommer straks hehe. tusen takk, må si jeg er helt forselsket! Og sønnen din er nydelig btw :-)

idabrandt

17.03.2015 kl.20:16

Anonym: hehe, mine 2 første uker var KATASTROFALE , jeg gikk inn på helse st på furuset av steder med puppen ute , jeg var i ammetåke å fantes ikke diskre, min sønn også sier godt ifra og tiden er knapp.. Når barnet blir litt eldre kan du erstatte et måltid med MME da er det lett og varme opp finnes mange teknikker der =) tusen takk =)

Skriv en ny kommentar

idabrandt

idabrandt

26, Oslo

Ida er 26 år , er så heldig at jeg ble mamma til verdens flotteste sønn 26.06.14. På bloggen kommer jeg til og skrive mye om det å være student, tips til studenttilværelsen, karriere og hverdagen.

Kategorier

Arkiv

hits