Konspirasjon teorier

Tidligere i mine ''yngre'' dager var jeg i en periode opphengt i ulike konspirasjon teorier som gikk på nett , sosiale medier og venner.. Regner med at de aller fleste har hørt om illuminati, verdens eliten, den berømte pyramiden og om ryktene hvordan AIDS ble til .. 

Hva er konspirasjon teorier : det er teorier om politiske grupper eller andre mektige grupper har som plan og skjule en sin agenda. 

Men når går det fra teori til fakta? Hvor går grensen ? 

Fra vi var små har de fleste sett filmer der folk med konspirasjon teorier gjerne blir fremstilt som uteliggere, psykopater eller religiøse fanatikere, Men la oss huske at det alt vi ser rundt omkring oss er bygd på teorier, den første telefonen, bilmotorer, bruer, lyspærer, strøm , IKEA , alt er basert på teorier som senere ble til virkelig.
En konspirasjon teori som jeg tror på er dette med En stor makt , verdens eliten de som står øverst på pyramiden , hvor stor er sannsynligheten for at alt vi har rundt oss er tilfeldig ? skolesystemet , vi lærer om 2 verdens krig men er dette den sanne historien? hvem har skrevet bøkene og hvor kommer informasjonen fra ? moten , høye hæler som går over knærne var moten blant prostituerte i gamle dager ( wikipedia )eller hva med musikken vi hører på ? den vi hører i butikkene , MC Donalds hvor tekstene handler om f..., p....y, ah ah, obs, kill, shoot , cheater, booty, boobs, tattoes, skinny legs osv.. Media tv programmer som ikke lenger viser serier som handler om ekteskapet en mor go en far , men single mammaer, single pappaer, utroskap, sex, sex, sex, kropps press, dop, alkohol, luksus, biler, vesker, Mote. Dette begynner allerede fra barndommen vi blir oppdratt av informasjonen vi får via filmer, musikk, bøker og en tur i byen . Alt dette er for og holde oss opptatt av hva som skjer rundt om i verden egentlig.

Hvor sannsynlig er det at det ikke finnes en verdens elite idag når det alltid i menneskenes historie har verdt makt sentret .

Tror dere at vi er frie ? eller overvåkes innleggelser, sms er, telefon samtaler, sosiale medier? Det vet vi alle at det gjør skriver jeg terrorist nå så woops der har 100 til lest innlegget ..

En til teori er Iphone sin Logo , et eple som har blitt bitt.  Her har vi to alternativer :

1: Sir Issac Newton  som bet et bit av et eple som falt på hans hode når han oppdaget gravitasjonen 

2: Tilbake til historien om Adam som syndet da han tok en bit av det forbudte eple. 

Legger ved noen videoer som handler om ulike konspirasjon teorier .. =)

Denne videoen er kjempe lang men anbefaler alle å se og si hva dere synes.. =) 
https://snl.no/konspirasjonsteori

 

 

2 kommentarer

Trine

28.02.2015 kl.15:02

Uansett, Er takknemlig for å vokse opp i Demokrati og fritt ord og ironi. I verdensdelen delen Afrika er konspirasjonsteorien at vaksiner er skapt å drepe/ drepe. Ett rikt kontigent lever så mange sultne og sårbare. Et rikt verdensdel, uten Demokrati eller fokos på beboere. Men, heldigvis er den Afrikanske liga på banen.

Fælt at vaksiner også kan bli konspirasjonsteori.

idabrandt

28.02.2015 kl.22:57

Trine: alle har ulike meninger rundt det temaet som må respekteres dessverre har flere også hatt negativ erfaring rundt dette med vaksiner spesielt.. Da er det klart flere spekulerer :) her følger vi vaksine programmet men med det sagt tror jeg på flere av konspirasjon teoriene som blir sagt blandt annet dette med andre verdens krig og at media er skapt av flere grunner en underholdning :) dette er min mening..

Skriv en ny kommentar

idabrandt

idabrandt

26, Oslo

Ida er 26 år , er så heldig at jeg ble mamma til verdens flotteste sønn 26.06.14. På bloggen kommer jeg til og skrive mye om det å være student, tips til studenttilværelsen, karriere og hverdagen.

Kategorier

Arkiv

hits