Hvem bestemmer ?

Når man har foreldre permisjon blir ofte dagene lange , man er sliten og får mindre søvn.. Så mens de fleste sover ligger jeg og funderer på alt å ingenting som : skal jeg gå i kirken?, hva er døden ? hvorfor kan jeg bare være meg ? hvorfor er jeg her? hvorfor må jeg jobbe ? hvorfor må Sander begynne i barnehage? hvorfor måtte jeg gå på skole? hvorfor måtte jeg ta alle vaksiner? 

Er det flere som funderer som dette? 

Altså i det siste har jeg verdt i det kreative hjørnet , det hjørnet som kalles entreprenørskap og grunder , hvorfor skal jeg hver eneste dag gå på jobb fra 08-16 si det samme , gjøre det samme, spise det samme ? Hvorfor skal jeg plassere sønnen min i barnehage så tidlig? De ansatte får se han mer en hans egen mamma, barn utvikles mest fra de er 12 mnd og akkurat under den utviklingen skal en annen person oppdra han, se utviklingen hans, høre hans første ord, se hans første skritt.. Jeg kjenner jeg får helt panikk. 

Hvem er det som bestemmer at ALLE norske barn må vaksineres, alle skal gå i barnehage, førskole, grunnskole, videregående, vi må ha det siste av det siste, hele tider kommer nye telefoner og omtrent alle oppdater da også sin telefon, hva skjer med de gamle mobil ene? gies de bort til andre som trenger tlf? Nei, det sendes til fattige områder rundt om i verden hvor de brenner det, sammen med datamaskiner, laptoper, printere, legemidler osv som igjen forurenser helt ekstremt mye og ikke minst er skadelig for de som bor i områdene.. Kan vi ikke da isåfall brenne det her i landet våres der vi kjøpte det? , nei rett og slett fordi vi er mer verdifulle en dem .. i våres øyne.

hva med og bare slappe litt av og ikke gjøre som alle andre men faktisk sette av noen minutter i hverdagen til å tenkte på klimaet, verden, mennesker , dyr , fattigdom og rikdom , hvem vil du være? ønsker du virkelig og bli ingeniør eller vil du ut og oppleve verden først ? vi lever EN gang det livet vi har på jorden hvordan skal vi velge og bruke det? skal man bruke livet ved og gjøre ting som i utgangspunktet ikke er bra for helsen. Drikke hver helg, feste ha ubeskyttet sex, være i et usunt forhold, være utro, skille oss, hva er det som egentlig er bra?

alle diskusjoner om merkes vesker er det egentlig relevant? for meg er krisen i midtøsten, ukraina, mexico, venzuela, nordpolen I tillegg er klimaet relevant jo mer vi forbruker jo nærmere kommer jorda sin big bang.. 

6 kommentarer

a

11.02.2015 kl.03:21

Jeg gikk ikke i barnehage eller førskole. Barn må ikke det.

Ellers skjønner jeg hva du mener :p

idabrandt

11.02.2015 kl.08:19

a: så heldig din mamma var da =) jeg føler man må man blir presset til det, man kan være hjemme men da må man ha god økonomi , jeg har ikke råd til og være hjemme..

irenglede

11.02.2015 kl.10:03

Ja, vi kan alle være i det filosofiske hjørnet nå og da. Ikke så dumt å tenke igjennom ting, og ikke bare flyte med fordi alle andre gjør det. Indre bevisstgjøring. Ha en fin dag.

Anonym

11.02.2015 kl.19:03

Jeg funderer ofte på

Hvorfor jeg er meg :-p

Du skriver du tenker på entreprenørskap osv, hva kunne du tenke deg evt å gjøre da? Hva er drømme jobben? :-) forstår godt hva du mener med barn, Akkuratt gått ut i foreldrepermisjon og har allerede angst for at babyen min skal i bhg og jeg på jobb hver dag fra hun kun er 1 år!! Kunne ønske jeg hadde mere tid med henne, prøver nå og finne løsninger på dt, man må prioritere anderledes og ha dårligere råd en periode, men er absolutt verdt det hvis jeg kan bruke flere timer av dagen med henne enn på jobb :-)

idabrandt

11.02.2015 kl.22:09

irenglede: ja helt enig der=) Også prøve å gjøre tanker om til handling

idabrandt

11.02.2015 kl.22:15

Anonym:Jeg kommer etter verdt til og skrive et innlegg om hva jeg skal gjøre og tips til andre mammaer i samme situasjon..Akkurat nå er alt usikkert viktig at man har bra partnere og gode kontakter :) jeg har lenge forsøkt og få med noen på laget men det er veldig vanskelig..:) drømmejobben ville faktisk verdt og være husmor men samtidig eie noe ved siden av enten et selskap innenfor markedsføring eller noe helt annet skjønnhet og hudpleie =) på den måten kan jeg jobbe når jeg ''kjeder'' meg men også ha friheten til og være hjemme med barnet ( barna i fremtiden ) jeg er kanskje litt fan av the american dream <3 men samtidig er jeg i to verdner og vet ikke hvem jeg liker best , den naturlige med flott natur, havet og epletrær i hagen eller den nyeste mercedesen , walk in closet og langt hår:P det er utrolig vanskelig men prøv og ikke tenke på det du vil finne en løsning husk også at ble barnet født etter september før du nesten et ekstra år før han / hun må starte i barnehagen =)

Skriv en ny kommentar

idabrandt

idabrandt

26, Oslo

Ida er 26 år , er så heldig at jeg ble mamma til verdens flotteste sønn 26.06.14. På bloggen kommer jeg til og skrive mye om det å være student, tips til studenttilværelsen, karriere og hverdagen.

Kategorier

Arkiv

hits