Capitalism a love story

Hej alle.. 

Egentlig skulle jeg legge ut bilder av leiligheten idag og nye klær som har havnet i skapet og da en veldig pen jakke. I tillegg skryte av min sønn som krabber rundt som en gærning. 

Men! så fastnett jeg i en dokumentar som vi tok opp med Michael more , den er riktignok gammel men jeg ELSKER hans dokumentarer.. f... steven speedberg når man har en filmprodusent som heter Michael More.. for en helt! han lager filmer rett fra hjertet, ærlige , skremmende og gode dokumentarer. 

Denne mannen påvirker mennesker, enten på godt eller vondt.. jeg feller mange tårer hver gang jeg ser en av hans dokumentarer rett og slett fordi jeg blir redd, redd for samfunnet  redd for verden og verdenslederne... Alt som godtas, hvordan vi tjener penger og ikke minst hvordan vi tjener gode penger. Hvordan land bygger seg opp til å bli et av verdens rikeste land via krig, våpen og krigshandlinger. 

Denne dokumentaren jeg så idag heter capitalism a love story og jeg anbefaler alle og se den.. Veldig sterk dokumentar og dette er en sånn dokumentar jeg ble redd av.

Amerika som skal være ''land of the free'' der du får bot på seks millioner norske kroner om du skulle født der, der arbeidsplassen livs forsikrer deg uten at du vet om det og sitter i bakgrunnen og ber om at du skal dø, familien blir etterlatt mens bedrifter tjener hundrevis av  millioner $$$$.. 

Rosevelt og Kennedy ønsket begge en ny grunnlov som i prinsipp baserte seg på sosialisme, og samme verdier som vi har i Norge. 

Der de rike må betale mer skatt og alle har rett til utdannelse, fri rettshjelp, lege og et Hjem. 

Takk for at jeg bor i et land som Norge og håper vi aldri ville godtatt noe annet en hva vi har det nå. 


5 kommentarer

Tommy B.

28.01.2015 kl.22:41

Den filmen er en liten tankevekker ja..

Maja

29.01.2015 kl.01:22

Er du svensk? :) Godt tips, den har jeg ikke sett. Elsker tankevekkende dokumentarer!

idabrandt

29.01.2015 kl.09:08

Nei pappaen til sønnen min er, Stockholm er mitt andre hjem. Kommer noen svenske ord iblandt =) ja se den, hvis du elsker tankevekkende dokumentarer vil du elske den.

Jerena

29.01.2015 kl.11:47

Jeg skjønte ikke hva du ville frem til med dette innlegget..Men den dokumentaren er bra lagd !

Det ville vært interessant å lese om du hadde skrivet tankene og meningene dine rundt det temaet som blir tatt opp i dok.filmen :) Var det jeg så frem til, egentlig :)

idabrandt

29.01.2015 kl.20:19

Jerena: Hei egentlig blogget jeg vel bare i stress igår.. i tillegg er jeg i kraftig amme tåke så alle tanker flyr vekk.. jeg er imot kapitalisme kan jeg si, og syns det er forferdelig hvor urett det er i Amerika.. det er skremmende hvor mye makt verdens eliten står på og hvordan vi kun er ''bønder'' i deres maktgale spill at de forsikrer et mennesket uten at familien og menneske selv er klar over det for å tjene penger er ekkelt og burde være straffbart..Verden er vakker ,dyrene er vakre men mennesker begynner og skremme meg.

Skriv en ny kommentar

idabrandt

idabrandt

26, Oslo

Ida er 26 år , er så heldig at jeg ble mamma til verdens flotteste sønn 26.06.14. På bloggen kommer jeg til og skrive mye om det å være student, tips til studenttilværelsen, karriere og hverdagen.

Kategorier

Arkiv

hits