hva er en hore?

jenter dette er jeg sikker på nesten alle har verdt borti, ordet hore! '' hore'', venninna di er ''hore'' og morra di er ''hore''. 

Alle jenter er '' horer ''. 

Så klart ikke, dette er rykter , rykter fra gutter som er forelska , rykter fra sjalu mennesker, eller rykter fra usikre mennesker. 

jeg tror alle jeg kjenner har verdt en eller annen form for '' hore ''. 

Men i det siste har jeg hørt så mye rart fra flere , tydeligvis finnes det så mange jenter som er luksushorer .. altså har sex og tjener MASSE penger så mye penger at de kjører de fineste bilene, eier leiligheter eller hus og selvfølgelig har masse merkeklær. 

jeg tror selvfølgelig ikke på rykter og hva folk sier, men luksus horer finnes jo tom DET NYE skrev en artikkel om det.  ( leste det i et magasin , handlet om unge jenter som ''datet'' eldre rike menn og fikk biler , utdanning, klær + mer. 

det er synd at kvinner idag har så lite integritet at dem lar seg selv bli kjøpt , man kan umulig føle seg bra når man får penger etter man har hatt sex med en person, en mann som kan gjøre hva han vil med DIN kropp kun for penger eller en merke veske ? er man så DESPERAT etter en louis vuitton at man selger seg selv? Den som er ok med det og ikke får skyldfølelser går under beskrivelsen av en psykopat, altså lite skyldfølelse og sympati, som regel er disse rike mennene også gift og har barn.

Siden vi var små har vi lært oss at jobb i ærlig arbeid gir best følelse og god selvtillit. 

dette er et tema med mange tusen meninger, noen kommer med påstander om at det er bedre en og ha samleie ''gratis''. 

Når det er sagt finnes også de som har sex med menn for dop , alkohol, gratis inngang, gratis pr.

Hvor går grensen for og være hore ? og ha sex ?

Er man en hore så lenge man tar imot noe? en jente på 14 år har sex for å få selvtillit men ender opp med og få et rykte på seg etter samme gutt som tok jomfrudommen, ikke fordi han nødvendigvis er slem og vil såre men fordi han er stolt å mest sannsynlig forteller dette til ALLE hans venner. 

Hvor går grensen , hva syns dere?

 
 

 

11 kommentarer

Jerena

21.01.2015 kl.23:18

Når du skriver slike innlegg, kan du begynne å referere til kildene dine, som f.eks artikkelen fra DET NYE, og ellers skrive litt mer presist. Blir litt vanskelig å diskutere det her, noe som åpenbart et målet ditt med innlegget. Og hvor går grensa for å bli kalt hore, mener du selv ?

idabrandt

21.01.2015 kl.23:47

Jeg leste artikkelen i det nye magasinet jeg er ingen reporter, men du finner sikkert ut av det om du er interessert.. Jeg mener at dersom du kun ligger med en person for å få noenting i utbytte som feks en ny mobil altså material eller penger da er man der.

Jerena

22.01.2015 kl.00:38

Da blir altså mange jenter kalt for hore for feil grunner da i dagens samfunn

idabrandt

22.01.2015 kl.08:35

Jerena: ja altfor mange desverre..

In anonyma

22.01.2015 kl.09:29

Dette er en vanskelig debatt...

Jeg personlig kan forstå hvorfor noen ville solgt seg selv for å studere, eller for å skaffe penger til familien sin, men det er egentlig ikke nødvendig i Norge. Utdanning koster ikke mye, og hjelpeapparater er å finne... Altså, hvis du bor i et land som Norge der man kan klare å oppnå ting på andre og bedre måter burde man velge andre alternativer. Jeg vil si at min respekt for prostitusjon avhenger litt av hvor vedkommende bor, og hvilke muligheter/ forutsetninger hun har rundt seg for å lykkes innen utdanning, jobb og økonomi. Men jeg skulle selvsagt ønske at det ikke forekom i det hele tatt, men slik er det dessverre ikke.

Bruken av ordet hore, eller andre synonymer som eks. tøs tyder på fravær av godt ordforråd, kunnskap og respekt. Jeg tror mangel på respekt for det motsatte kjønn skyldes oppdragelsen i hjemmet/ for lite fokus på det området i hjem/ skole - i kombinasjon med hvilke miljø man vanker i. Med utgangspunkt i dagens samfunn, har spesielt alle fedre et ekstra ansvar ovenfor sønnene sine, og lære dem respekt for kvinner. Ja, lære dem litt om likestillingen; Har menn lov, har kvinner lov...

Fra gammalt av har ordet hore kun gjeldt dem som tjener noe på sex; Enten det er luksushorer, en helt vanlig prostituert på gata, eller eskorte. Jenter som ikke selger seg, er ikke horer etter min mening.

I tillegg vil jeg påpeke at ordet hore har et ekstremt negativt preg over seg, og jeg velger derfor å bruke ordet prostituert ovenfor dem som selger seg i stedet for. Man skal nemlig være forsiktig med å dømme; man aner jo ikke hvilke bakgrunn og grunner disse menneskene har for sitt valg om å selge seg.

Ha en fin dag !

idabrandt

22.01.2015 kl.10:09

In anonyma: Ja hore er et veldig negativt ladet ord. Jeg har små søstre, og jeg selv har også blitt kalt det i mine yngre dager. Jeg er enig i noe av det du skriver, dersom man har familie og ikke har råd til å forsørge familien sin kan jeg forstå på et vis, som f.eks flere områder i Thailand at man tyr til og selge kroppen sin for penger. Men dette er ikke et innlegg om prostitusjon i u land men om jenter som ligger med en mann for noen gratis shots på byen eller de som ligger med en kar for å få en louis vuitton veske. spørsmålet er ikke om når det er ''greit'' og selge seg selv , men hvor grensen går? jeg har skrevet et innlegg om og dømme , jeg dømmer ingen uten å vite deres bakgrunn så de som står og faktisk selger seg som den eneste jobben er et annet tema. Alle jenter har en eller annen gang blitt kalt for hore sånn er det bare.. foreldre burde lære barna sine som du skriver..men det jeg lurer på er hvor grensen går ? er det sånn at bare de som står på gata er prostituerte..

In anonyma

22.01.2015 kl.10:26

Jeg ble litt revet med og var nok litt uklar, beklager det!

Men grensen går for min del er følgende ; Med en gang man har andre alternativer til å skaffe det man ønsker seg/ trenger på.

Altså, det er mange måter å skaffe seg alkohol på, en veske eller en bil. Å selge seg for noe som ikke er nødvendig for å overleve (det laveste trinn på Maslows pyramide) blir helt forkastelig etter min mening. Det blir vertfall feil i forhold til mitt syn på ideologi. Det blir nesten litt fornærmende mot dem som er prostituert også, som gjør det som eneste mulighet for å klare seg.

Var dette et bedre svar ? :)

idabrandt

22.01.2015 kl.11:06

In anonyma: det var kjempe bra =) og jeg er enig .. i områder der kvinner omtrent ikke har noe valg er det ikke de jeg dømmer men mennene som lar de utføre det.. istedet for og bidra godhjertet uten å ''få'' noe igjen..

In anonyma

22.01.2015 kl.11:20

MHM !! :) Mennene er selvsagt mye av skylden.. Det er jo de som kjøper "produktet" og tillater at den onde sirkelen fortsetter :/

Jerena

22.01.2015 kl.15:38

Men det er vel ikke kun én faktor som bidrar til at kvinner har sex for penger. Dette er nok et større tema å diskutere enn som så. Faktisk finnes det "trafficking" - der kvinner blir tvunget til å gjøre slikt. Igjen, er nok ikke dette det innlegget ditt handler om, men tenkte å nevne det siden dere tar igjen og igjen opp kun Louis Viutton - vesken og andre fristelser som kvinner blir utsatt for :)

Det finnes også jenter med personlige grunner til å gjøre slikt, ikke fordi de må men føler seg for å holde på med sex og samtidig ta betalt hvis det er muligheter for det. Skal ikke si hvordan jeg vet eller hvor jeg har det fra, bare nevner andre faktorer som spiller inn.

Men ellers kommer "In Anonyma" med gode begrunnelser, men jeg vil bare tilføye at prostituerte med høy status, (refererer til https://www.youtube.com/watch?v=KVPINTmQmDM) tjener noe sykt bra på å selge sex, og de ser ikke på det som den siste muligheten for å overleve. De ser på det som "lett" tilgang til rikdom. Så på dokumentaren "Prostitusjon - er det feil?" på Nrk

idabrandt

22.01.2015 kl.16:21

Jerena: du har rett er flere grunner, noen har faktisk ikke noe valg, og de går ikke under dette innlegget.. jeg syns det er trist at kvinner selger seg selv om det er for dop, merker, biler, kjøpe bolig, status , reiser, luksus, penger.. det er etter min mening en easy cut, man kan opparbeide seg rikdom lett på andre måter spesielt i norge. jeg tror også at de som velger og selge kroppen sin vil angre med årene.. som regel er de mennene som betaler for sex også en del år eldre noe som er ekkelt.. men nå er ikke gamliser min smak<=)

Skriv en ny kommentar

idabrandt

idabrandt

26, Oslo

Ida er 26 år , er så heldig at jeg ble mamma til verdens flotteste sønn 26.06.14. På bloggen kommer jeg til og skrive mye om det å være student, tips til studenttilværelsen, karriere og hverdagen.

Kategorier

Arkiv

hits