Er Nordmenn et dømmende folk?

Jeg har giftet meg med en mann som tilfeldigvis er  rik 

= Du er gold digger 

Jeg elsker glamour og reiser 

= du er prostituert 

Jeg er muslim

= du er ekstrem

Jeg er kristen

= du er nazist 

Jeg har silikon 

= du er falsk

bleket hår

= du er dum 

 

And on and on it goes. 

Dette er bare noen eksempler. De aller fleste dømmer en eller flere personer iløpet av en dag. Det kan være på trikken men også sosiale medier. 

Man kan omtrent lage en hel historie om en person bare ved og stirre i noen minutter. 

Hvorfor gjør man dette? Er Nordmenn mer dømmende en andre? 

Hvordan dømmer du og hva ? 

Hvorfor fremstiller man seg som en annen person i sosiale medier? 

  

 

 

 

 

 

14 kommentarer

Charlotte

13.01.2015 kl.12:47

Så fin blogg du har:) setter pris på om du vil titte innom min blogg også. Blir veldig glad om du legger igjen ett lite spor fra deg:) www.pourfemme.blogg.no

Frøken Fiolett

13.01.2015 kl.13:13

jeg føler vi er veldig dømmende!

jeg må innrømme at jeg gjør det en del selv også, for eksempel : Du er blond, har store pupper = Du er sikkert ei tøs og dum som et brød.

jeg gjør det fordi jeg egentlig er sjalu på utseende - haha utrolig teit og dumt! men slik er det -.-

m-key

13.01.2015 kl.13:37

Har alltid syntes synd på mennesker som forhåndsdømmer andre, des mer dømmende des dårlige selvbilde må dette dømmende individet ha.

designerspiren

13.01.2015 kl.14:02

Jeg tenker mennesker er dømmende generelt sett, noen mer andre mindre. Men å trekke konklusjoner utifra utseende o.l handler mer om uvitenhet og idioti, og helt sikkert en liten dose sjalusi! ;)

idabrandt

13.01.2015 kl.18:13

Frøken Fiolett: Syns det er veldig bra at du vet hvorfor du dømmer det krever en sterk person for å kunne innrømme at det ligger sjalusi bak det, tror flere jenter dømmer pga sjalusi, er egentlig veldig synd jeg har flere ganger dømt en person og tatt veldig feil..

idabrandt

13.01.2015 kl.18:16

m: ja helt enig tror som flere skriver at det også handler om sjalusi hos flere.. som f.eks ser man ut som million dollar er man '' bimbo '' jeg kan selv dømme men ikke på den måten, mer at hvis du f.eks har tatoveringen på halsen er du ''ganster'' enda jeg har masse tatoveringer selv:P

idabrandt

13.01.2015 kl.18:17

designerspiren: ja ikke sant man dømmer jo uansett for man skal jo skape et første inntrykk, du kan dømme din nye sjef både på godt og vondt, som du sier noen dømmer mer en andre, jeg var nok den dømmende og sjalu dama når jeg var 14 år men merker nå at jeg dømmer svært lite=)

Frøken Fiolett

13.01.2015 kl.18:29

man tar som regel feil ja ;)

men ja, ufattelig teit og dumt å dømme noen. Vi får prøve å "lage" en bedre verden, og klare oss uten all denne dømmingen av andre

idabrandt

13.01.2015 kl.20:30

Frøken Fiolett: helt enig der=)

Jerena

13.01.2015 kl.23:04

Heehe :) bra innlegg

Alzetta Smith

14.01.2015 kl.12:03

Hei Ida. Jeg leste denne kommentaren din på Sophie Elises blogg "Her ble jeg vekket av barnet så er nå våken=( tenker ofte lignende tanker, men da ender jeg ofte skuffet.. skuffet over mennesker, vi har fått tildelt et liv hvorfor vet jeg ikke. ,men som du skriver over ødelegger vi mennesker jorda , hverandre og tar liv.

Jeg så en veldig bra dokumentar som satt ting i perspektiv, det handler om 5 afrikanske menn som er stammefolk, de bor i jungelen med sin familie og venner. kanskje totalt 50 mennesker. de dreper sin egen mat og tar ingenting for gitt. Dem mener prinsen i england er en slags Gud ( fordi det regnet da han kom til byen de bor i ) så dokumentaren handler om at de skal få møte han. DVS de reiser til england."

JEG LURER DA BARE PÅ OM DU HUSKER HVA DOKUMENTAREN HETER, SYNS DEN VIRKER VELDIG INTERESSANT.

Veldig fin blogg forresten!

Takk på forhånd <3

idabrandt

14.01.2015 kl.20:32

Alzetta Smith: Hei har nå googlet og googlet jeg kommer ikke på navnet, om det var nrk som viste den eller bbc. det handlet om et stammefolk som fikk reise til engand for og møte de kongelige.. denne stammen mener at prince charles er dems Gud, eller en slags, rett og slett fordi det begynte å regne da han ankom landet deres under en tid med tørke.. på slutten av dokumentaren kommer de hjem der alle går nakne , uten tv eller noe elektronisk og beskriver hvor glad de er for at dem ikke bor i et land med så mye stress og lite liv som engang.. =) Er en utrolig fin og interessant dokumentar , unner alle å se den. min engelsk er dårlig og jeg er ikke ekspert på søk så du kan forsøke søke på , stammefolk, prins charles en gud, regngud.. osv:P beklager at jeg ikke husker , dersom jeg kommer på skal jeg sende meld=)

Ingeborg

15.01.2015 kl.00:35

Hei. Liker bloggen din.

Jeg har også en liten sønn, og har hatt en veldig trøblete fortid.

Er blitt helt avholds nesten, drikker utrolig sjeldent og lille gutten min og kjæresten min er alt for meg. Leste innlegget om barnehage og om barn er for små til å være hele dagen i barnehagen. Der er jeg veldig enig, sønnen min var akkurat ett år når han begynte, er 1 1/2 nå.

Vi plukket ut tre eller fire barnehager som vi fant så mye som mulig ut om før vi søkte og barnehager der det ikke var mer enn 20 barn i fordelt på to eller tre avdelinger. Vi har vært veldig heldige, det er privat barnehage, men det koster det samme omtrent som kommunale.

På Elias sin avdeling er det 7 barn nå fordelt på 3 og fire voksne, de passer veldig godt på og Elias trives veldig godt. Det er gode mennesker som jobber der.

Nå går jeg ikke fulltid skole så har muligheten til å hente han tidlig og levere han sent noen dager, , det er jeg veldig glad for.

Men de som jobber i barnehagen han går i nå har jobbet i andre barnehager der de har foralt ikke har vært så bra, der det er 10 barn på en voksen, som ikke skulle ha vært lov.

Noen barnehager her i Oslo er det 60 barn og hundre barn i. Det tror jeg ikke er bra i det hele tatt. For oss foreldre så er barna våre alt, og vite at de får trygghet og omsorg og får det de trenger når de tilbringer så mye tid der.

Håper du finner en fin barnehage med gode mennesker som ansatte.

Kommer til å følge bloggen din videre :)

Hilsen fra meg :)

idabrandt

15.01.2015 kl.11:01

Ingeborg: Hei tusen takk =) så heldige dere har verdt, ja han går nok ikke før vertfall 12 mnd minimum, da får jeg evt ta ubetalt permisjon, jeg er usikker på hva jeg skal videre også kanskje skole jeg vet at voksenopplæring har fine tider er mindre ''frimunutter'' så da slutter man tidligere og kan også lese hjemme.. jeg skal gå på barnehagejakt i området jeg bor i. har fått anbefalt noen men den ene som er privat har 144 barn =0 tenker da at det er klart de ikke får så mye tid til hvert enkelt barn. Så skal undersøke andre private. hørt at flere private har maks 12 barn fordelt på 4 voksne.. Så bra at du drikker sjeldent og at familien er alt <3 man kan alltid unne seg et glass vin og kose seg, men for meg er det prioriteringer tar heller det glasset med kjæresten og reiser heller på familie ferie en jente tur=) Sy hyggelig du leser bloggen =) om du blogger leser jeg gjerne din også, ha en kjempe fin dag <<3

Skriv en ny kommentar

idabrandt

idabrandt

26, Oslo

Ida er 26 år , er så heldig at jeg ble mamma til verdens flotteste sønn 26.06.14. På bloggen kommer jeg til og skrive mye om det å være student, tips til studenttilværelsen, karriere og hverdagen.

Kategorier

Arkiv

hits